Ny bok: "Kristendemokrati: Et forsvar for det ufullkomne samfunnet"

Ny bok: “Kristendemokrati: Et forsvar for det ufullkomne samfunnet”

Den 17. oktober kommer boken Kristendemokrati: Et forsvar for det ufullkomne samfunnet skrevet av styreleder i Kristendemokratisk Forum, Erik Lunde, utgitt på Frekk Forlag.

Kristendemokrati-forsideNett

Kristendemokrati: Et forsvar for det ufullkomne samfunn kommer 17. oktober

Jakter ikke det perfekte

Kristendemokratene fikk sitt store gjennombrudd som et alternativ til totalitær tenking og troen på at ideologiske absolutter kunne flytte fjell. Kristendemokratenes appell skyldes nettopp at de tvilte på at ett ideologisk system kunne romme hele menneske- og samfunnslivet.

I vår tid trengs det et nytt forsvar for det ufullkomne, argumenterer Erik Lunde i denne boken. Fortsatt flørter intellektuelle med det totalitære. Ekstreme bevegelsers fremgang viser at drømmen om det fullkomne fortsatt fenger og radikaliserer. Hatretorikken mot de som i enkeltes øyne ikke passer inn er økende. Jakten på det perfekte har gitt oss det skremmende nyordet ‘designerbabyer’.

Kristendemokratiets vedvarende relevans skyldes dets vilje og evne til å verne det ufullkomne og det som ved første øyekast ikke ser ut til å være perfekt, skriver forfatteren. Det finnes ingen fullkommen politikk – heller ikke noe fullkomment samfunn. Verdier som det kristne menneskesynet, nestekjærlighet og forvalteransvar kan imidlertid gi oss et samfunn som i større grad er preget av menneskeverd, grenseløs solidaritet og bærekraft.

 

Det er utarbeidet et studieopplegg som med diskusjonsspørsmal til hvert kapittel til denne boken. Opplegget egner seg godt til samtale og diskusjon i grupper. Forfatteren kommer også gjerne på besøk for å innlede om kristendemokrati. Man kan få studieopplegget fritt tilsendt og gjøre avtale om innledning ved å sende en e-post til erik@kristendemokratisk.no. 

Du kan forhåndsbestille boken i KrFs nettbutikk til 299,- (ord 329,-)

Boka er utgitt med støtte fra Fritt Ord.