Om kristendemokratisk forum

Kristendemokratisk Forum ble opprettet for å være en arena for ideologisk debatt og bevisstgjøring av kristendemokrater.

Den nettsiden du nå er inne på, er en slik arena. Her skal vi legge til rette for debatt om dagsaktuelle tema i lys av kristendemokratisk ideologi, samtidig som vi også skal slippe til debatt om mer grunnleggende spørsmål.

Vi er alltid på utkikk etter innlegg, bokanmeldelser, eller gode ideer til neste arrangement eller debatt. Ikke nøl med å ta kontakt!

På denne nettsiden vil du også kunne finne informasjon om arrangementer som Kristendemokratisk Forum arrangerer, og opptak fra arrangementene hvis du dessverre gikk glipp av noe. For å sørge for at du holder deg oppdatert, meld deg på vårt nyhetsbrev. Det gjør du ved å fylle ut skjema nederst på siden.

Redaksjonen for kristendemokratisk.no består av:

 

Eilev_Hegstad2013

Eilev Hegstad er redaktør 

Eilev Hegstad (f.1991) tar for tiden en mastergrad i
statsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Han har tidligere
vært internasjonal nestleder i KrFU (2011-2013).

E-post: eilev@kristendemokratisk.no

 

Andreas SkAndreas Skulstadulstad er medredaktør 

Andreas Skulstad (f.1993) studerer samfunnsøkonomi
ved Universitetet i Oslo
og er nestleder i Akershus KrF

E-post: andreas@kristendemokratisk.no

 

Mai Lene Fløysvik Hæåk er medredaktør Mai Lene

Mai Lene Fløysvik Hæåk (f. 1996) er leder
i Oslo KrFU og studerer rettsvitenskap
ved Universitetet i Oslo

E-post: mailene@kristendemokratisk.no

 

Jon Olav Økland er medredaktør Jon Olav

Jon Olav Økland (f. 1992) holder for tiden på med
bachelorgrad i økonomi og administrasjon ved
Hauge School of Management. Han er nestleder i Oslo KrFU

E-post: jonolav@kristendemokratisk.no

One Response

 1. Kristian Kahrs
  Kristian Kahrs / 8-21-2015 / ·

  Det snakkes mye om kristendemokrati, uten at det er lett for mange å definere hva det er snakk om. Jeg er informasjonsleder for Demokratene, og frem mot 2017 vil vi utfordre dere kristendemokrater med god verdikonservativ og nasjonalkonservativ ideologi.

  Når det gjelder verdikonservativisme vil vi kunne samarbeide med dere i mange saker som for eksempel aktiv dødshjelp, abort, søndagsåpne butikker og et generelt forsvar for vår kristne kulturarv.

  Men vi kommer til å være tydelige utfordrere til dere når det gjelder nasjonalkonservativismen, Vi i Demokratene mener KrF står for en uansvarlig innvandringspolitikk som vil ødelegge landet hvis ikke de blir korrigert med de som vil ha en begrenset innvandring, hvor vi har kapasitet til å motta og integrere de som kommer på en meningsfull måte.

  På Verdidebatt har jeg også utfordret for Erik Lunde på hans påståtte godhet i forhold til flyktninger i Middelhavet. En ting er fin retorikk om menneskeverd, men hva er kristendemokratiets svar når våre vestlige politikere er ansvarlige for drukningene i Middelhavet på grunn av sin krig mot Libya, en krig som ble en direkte støtte til menneskesmuglere og islamister, en krig som laget et helvete for våre kristne brødre og søstre?

  Vi er også glade for at vi har fått presentert vår politikk i Dagen i innlegget Ja til aktiv livshjelp. Vi er i norsk politikk for å fylle det verdi- og nasjonalkonservative vakuumet som oppsto etter at Kjell Magne Bondevik tok over ledelsen fra Kåre Kristiansen i 1982. Vi tror svaret er verdikonservativisme, ikke kristendemokrati. Og vi ser frem til de gode ideologiske debattene.

Leave a Reply